Voyager 1 și rachetele Apollo 11 – două momente istorice pentru explorarea cosmosului

Rate this item
(0 votes)
Voyager 1 și rachetele Apollo 11 – două momente istorice pentru explorarea cosmosului http://news.cnet.com/

În ultimele zile, au avut loc două evenimente cu o importanță deosebită pentru istoria raportului dintre umanitate și cosmos: rachetele care au propulsat Apollo 11 au fost recuperate de pe fundul Atlanticului, iar Voyager 1 a părăsit spațiul sistemului solar.

Rachetele care au împins Apollo 11 în atmosferă au fost pe fundul oceanului Atlantic încă de pe 16 iulie 1969.  Prin multă muncă și o investiție masivă de bani, Jeff Bezos le-a scos la lumină. Acestea au fost localizate încă de anul trecut, dar pregătirile masive ce erau necesare nu au permis o extracție imediată.

Recuperarea acestor bucăți de istorie a fost un moment increbil pentru toți cei ce au participat la eveniment. Au fost făcute multe fotografii ale relicvelor, iar componentele majore vor fi analizate și expuse pentru public.

În timp ce redescoperim bucăți de istorie cosmică, Voyager 1 se avântă și mai departe în spațiul extra-solar. Voyager 1 este prima navetă spațială, primul obiect făurit de om, ce se avântă în afara sistemului nostru solar. A fost lansată pe 5 septembrie 1977, în ’79 a explorat Jupiter, iar în ’80 Saturn.

La 35 de ani după lansare a venit și acest moment. Nu are o țintă exactă, având un scop explorativ. În 2020 va începe închiderea strategică a senzorilor, iar în 2030 nu va mai avea energie. Totuși, o bucățică de umanitate va rămâne departe, în spațiul cosmic. Aveți comunicatul oficial aici

 

Sursa: http://gizmodo.com/ 

 

Adriana Anchidin

Marketing Assistant

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Cele mai citite

Who's Online »

We have 1222 guests and no members online

Maguay © 2012.