Tehnologia în sistemul bancar

Rate this item
(0 votes)
Tehnologia în sistemul bancar http://www.tuvie.com/wp-content/uploads/master-card-display-card-technology2.jpg

Sistemul bancar este o contradicție din punct de vedere tehnologic. Fiind unul din cele mai rigide medii corporatiste, ne imaginăm în mod automat că nu este loc de inovație și de creativitate, dar, dacă ne uităm mai atent, observăm că cele mai noi tehnologii sunt acolo, înainte de a ajunge în alte locuri. Părerea mea este că, din punct de vedere tehnologic, este un mediu foarte inovativ, iar această contradicție poate fi explicată prin obiectul de activitate (mă gândesc la securitate, minimizarea riscurilor și dorința de un customer service foarte bun).

Pe 7 noiembrie, în Singapore, a fost prezentat primul card bancar interactiv – MasterCard Display Card. Este mai ales un security token care arată ca un card normal, dar are un display LCD și butoane „touch sensitive” care permit utilizatorului să genereze o parolă ca o măsură de securitate privind autentificarea.  Noutatea este adusă de dubla utilizare a produsului: card bancar normal și token, în prezent fiind nevoie de două dispozitive pentru aceste funcții. Așadar sectorul de online banking arată promițător în viitor.

Din Ianuarie 2013 ne putem aștepta să auzim mai multe despre această tehnologie și să o vedem implementată în din ce în ce mai multe locuri.

Sursa: http://news.thewindowsclub.com

Adriana Anchidin

Marketing Assistant

3 comments

  • Comment Link Adriana Anchidin Tuesday, 27 November 2012 23:26 posted by Adriana Anchidin

    Ștefan, nu aflasem de cardul de Carpatica. Thanks for sharing!

  • Comment Link Stefan Tuesday, 27 November 2012 11:28 posted by Stefan

    Eu am impresia ca Banca Carpatica are in portofoliu un asftel de card cu token inclus... inca de la mijlocul anului ! Deci nu as zice ca e o stire noua. Probabil articolul mai ascunde si alte noutati....

  • Comment Link matzipa Tuesday, 27 November 2012 04:39 posted by matzipa

    In sfarsit nu mai e nevoie sa car 10 chestii pentru 2 banci dupa mine.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Cele mai citite

Who's Online »

We have 5817 guests and no members online

Maguay © 2012.