Thursday, 04 April 2013 15:05

Cât de departe este Marte....în pixeli?

Written by

David Paliwoda a construit un website care arată cât de departe este Marte de Pământ, folosind ca unitate de măsurătoare pixelii! Dacă Pământul este 100 de pixeli, Luna se poate găsi la 3000 de pixeli distanță, iar Marte la 428000, reprezentând doar 57 de pixeli.

Găsiți site-ul aici. Ce părere aveți?

 

Sursa: http://gizmodo.com

Thursday, 04 April 2013 08:07

Yahoo Mail și Dropbox

Written by

Yahoo încă se află printre marii jucători pe piața de e-mail, având chiar cei mai mulți utilizatori conform Comscore. Totuși, compania are în mod clar dezavantaje tehnologice în zona de cloud. Google are Google Drive pentru Gmail, iar Microsoft a integrat SkyDrive în Hotmail.

În loc să creeze propriul serviciu de storage, Yahoo a încheiat un parteneriat cu Dropbox. Această opțiune va fi valabilă pentru variantele de Yahoo mail din engleză, franceză, spaniolă, germană și italiană. Utilizatorii care nu au cont de Dropbox, își vor putea face unul chiar din Yahoo Mail.

Practic, utilizatorii vor putea folosi Dropbox pentru a atașa sau salva atașamente, fără a ține cont de limita de spațiu de 25 MB.

Ce păere aveți despre această mișcare strategică a Yahoo?

 

Sursa: http://arstechnica.com

Chinezii sunt renumiți pentru rapiditatea și recurența cu care reproduc tehnologii noi apărute, iar ochelarii Google au avut, în mod evident, un ecou și pe aceste tărâmuri.

Baidu, un fel de Google al Chinei, pregătește propriul răspuns la această invenție, iar produsul astfel conceput se va numi Baidu Eye. Acesta a fost confirmat de companie și este testat intern, în prezent. Încă nu a fost luată nici o decizie cu privire la comercializarea ochelarilor Baidu. Conform Reuters, dispozitivul va prezenta un mic ecran LCD și tehnologie de recunoaștere a vocii și imaginilor.

Baidu este cel mai mare motor de căutare din China și încearcă să se diferențieze de Google prin dezvoltarea unei platforme deschise pentru device-uri portabile, care ar putea ajuta dezvoltarea de ceasuri, căști și alte accesorii „deștepte”. În schimb, Google va lansa ochelarii către 8000 de creativi. Rămâne de urmărit evoluția Google Glasses vs Baidu Eye. 

 

 

Sursa: http://www.theverge.com/ 

Tuesday, 02 April 2013 09:35

Suspended coffee, acum și în Romania

Written by

În zilele noastre asistăm la tot felul de mobilizări ale maselor fie că vorbim de drepturile omului, pacifiști, libertatea opiniei, ideologii, muzică și multe altele. În Italia, în cafenenelele din Napoli, a luat naștere o mișcare....altruistă. Aceasta se numește „caffee sopreso” sau „suspended cofee”. În română îi putem spune, într-o traducere adaptată, „cafea în așteptare”, un nume foarte sugestiv pentru conceptul pe care îl reprezintă.

Mecanismul este următorul. Un client, care își dorește să facă o faptă bună sau care are câțiva lei în plus de care nu l-ar deranja să se despartă, îi poate lăsa pentru altcineva. De asemenea, poate comanda, în avans, o băutură pe care să nu o consume. Un alt client, care nu își poate permite o cafea, sau o altă băutură, poate să întrebe dacă exisă vreo „cafea în așteptare” și se poate bucura de aceasta fără să fie nevoit să plătească consumația. Există deja o listă cu localuri care s-au alăturat mișcării, urmând să fie semnalate, la intrare, printr-un logo al mișcării.

Share the coffee! 

 

Sursa: http://www.geekreport.ro

Page 1 of 44

Cele mai citite

Who's Online »

We have 1625 guests and no members online

Maguay © 2012.