Nu, dar daca gasesti niste linuxisti da-mi un buzz pentru ca mai am nevoie de inca un linuxist sa-mi fac echipa gata si sa dau drumul unui proiect indraznet toamna asta Read More...
Vinerea trecuta mi-am comandat o placinta de la Robofun. Nu era orice fel de placinta, ci una de zmeura. Marti a ajuns, dar cum eu ma trezesc dupa ora 4, nu am auzit cand a sunat curierul la telefon asa ca am pus mana pe placinta abea miercuri.
Nici nu am luat bine plicul ca am deschis si m-am minunat la bijuteria de 10 cm.
Ajuns acasa am deschis calculatorul si in 30 de secunde am descarcat sistem de operare, am flashuit cardul SD si l-am bagat in RPI. Bine, nu chiar, a durat vreo 10 minute, dar procedura e simpla, am descarcat Raspbian, un fork de Debian optimizat sa ruleze pe ARM si cu toate driverele pentru placinta.
Am luat televizorul mic din bucatarie si i-am gasit un loc la mine pe birou. L-am casatorit cu RPI printr-un cablu RCA, am alimentat placinta si, in loc de pinguinul salbatic al linuxistilor, am fost intampinat de zmeura electronica.
Nu am avut rabdare sa ma joc cu interfata grafica de LXDE din Raspbian (in 700Mhz si 256MB RAM sa rulezi o interfata grafica si un IDE este o realizare), dar prin interfata simpla de setup am pornit sshd-ul.
De frica sa nu scurtcircuitez ceva cu mainile mele cand umblu la el, mi-am construit un Lego casing cu un gemulet special pentru a putea vedea afisajul led.
Toate bune si frumoase. Mi-am instalat htop si irssi momentan, pentru ca n-am avut timp sa ma bag in maruntaiele monstrului dar o mica lista de TODO: se anunta (ma rog, niste prieteni mi-au zis) ca firmwareul e putin buggy cu jack-ul audio si ca trebuie facut un update inainte de utilizare, am un stick de wi-fi Siemens si vreau sa activez modulul NDIS din kernel si sa ma conectez la laptopul meu prin wi-fi ad-hoc, vreau sa ma apuc de electronica si ma voi folosi de portul GPIO, vreau sa imi fac un setup de presenter (sa imi fac un bundle bun pentru prezentari, discutii, filme conectand RPI la un proiector).
I'll keep you updated as this evolves Read More...
Ok now, serios. Chestia asta e cea mai misto chestie de la painea feliata incoace. Este exact motivul pentru care pana acum nu mi-am luat Transformer.
Sunt foarte curios cum o sa mearga Pro-ul pentru development. Si as fi foarte fericit daca m-ar lasa sa fac dual-boot cu Ubuntu, pentru hardcore dev stuff. Read More...
1. Sper ca ala este metalic si nu este un plastic...
2. Seriously, cine foloseste card? Sa-si ia extensie USB.
3. Multitouch?
4. 3G incorporat?
5. Daca are o baterie mai mare de 5-6 ore, eu il declar preferatul meu
Cat despre Lab 501... O camera mai profi n-aveau si ei ? Read More...
BIOS dispare - bine, se rezolva probleme vechi. Este inlocuit cu UEFI - aproape bine, daca nu ar introduce un set de probleme noi:
Faptul ca sunt mai multe implementari o sa introduca o problema precum cea a HTML5 de astazi: trebuie o gramada de improvizatii pentru ca totul sa mearga snur. Iar din ce spune tipul asta, se pare ca sunt mult mai multe probleme in UEFI. Sa nu mai vorbim de oribilitatea de SecureBoot
O problema care imi sare in ochi cand vine vorba de SecureBoot: daca eu imi cumpar un sistem in 2013 cu SecureBoot, iar in 2014 apare un sistem de operare nou al unei companii noi care in 2013 nu era licentiata pentru SecureBoot, trebuie sa dezactivez SecureBoot ca sa il pot instala/rula? Read More...
Aseara am descoperit ca oamenii de la Phoenix Technologies au venit cu multe lucruri pe care Chrome OS, tabletele si Intel SMB le au in ziua de azi. Va invit sa vedeti cu ce idei veneau oamenii astia cu mai bine de un an inainte ca primul iPad sa apara.
Ce au facut ei? Au luat un sistem linux si l-au facut aproape instant-on, booteaza undeva din firmware si e compatibil cu windows.
Vizionari. Pacat ca n-au stiut sa isi sustina si sa dezvolte ideile cum trebuie Read More...