Pregătește-ți mașina pentru concediu!

Rate this item
(1 Vote)

Înainte de a pleca în vacanţă, este necesar să faceţi anumite verificări, mai ales dacă aţi decis să plecaţi cu maşina. 

Pentru că totul este online, acum aceste pregătiri sunt cu mult mai uşoare. Autorităţile şi-au dezvoltat platforme online, prin care îţi poţi verifica valabilitatea Asigurării maşinii, Rovinietei sau chiara  ITP-ului în doar câteva minute. Sună bine, nu?

Trebuie să reţii următoarele site-uri:

Noi le-am testat pe toate, să fim siguri că suntem în regulă înainte de a pleca la drum.

Pasul 1. ITP

Am început cu verificarea RAR, pentru că este important ca mașinuța noastră (Geeky Mobilul) să aibă ultima verificare tehnică bifată. 

articolgtcs4

Cerințele sunt simple: trebuie să știi care este seria de identitate a vehiculului tău. Noi am tastat repede seria și  am descoperit că GeekyMobilul este în regulă până pe 6 mai 2013.

articolgtcs41

 

Pasul 2. Rovigneta

 Nu poți păși dincolo de „granițele” Bucureștiului fără să ai rovigneta la zi. Așa că... să testăm și GeekyMobilul! Accesăm www.cndnr.ro, vedem banner mare cu „Verificare ROVINIETĂ!”, dăm click și începem să tastăm numărul mașinii și seria sașiului. 

articolgtcs3

Așadar, până pe 23 ianuarie 2013, nu trebuie să ne facem griji :)

Pasul 3. Asigurarea

Pe principiul nu știi ce se poate întâmpla, e bine să ai o asigurare auto la zi, înainte de a pleca. Am accesat http://cedam.csa-isc.ro/

articolgtcsa1

 Această căutare îți va returna numele casei de asigurări și dacă în ziua în curs este încheiată o asigurare. Totuși, acest portal prezintă un grad de risc mai ridicat, întrucât nu se specifică și data până la care este valabil acest contract (e posibil astfel să pleci liniștit în concediu și în 2 zile să îți expire asigurarea).

Și dacă tot a venit vorba de planuri și călătorii, un tool testat de noi și pe care îl recomandăm cu căldură pentru stabilirea tarseului (dar și aflarea altor detalii precum consum, timp parcurs), este http://www.viamichelin.com/.

Voi ce alte aplicații online mai folosiți?

 

Călătorie plăcută,

Andreea. 

Last modified on Monday, 02 July 2012 07:52
Andreea Paraschiv

Marketing Specialist

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Ultimele știri

Who's Online »

We have 1632 guests and no members online

Maguay © 2012.