26 Time Management hacks

Rate this item
(1 Vote)
26 Time Management hacks blogs.ubc.ca

Fie că ne dorim, fie că nu, toți practicăm time management. Unii dintre noi, îl practicăm cu brio, altora nu prea ne iese. De multe ori, considerăm că gestionarea timpului înseamnă îndeplinirea unor task-uri, iar de multe ori pierdem din vedere obiectivul cel mare. De asemenea, am văzut înrădăcinată convingerea că time managementul se practică numai în mediul profesional, dar consider că este important să ne gestionăm timpul și când mergem în vacanță, de exemplu: să prindem avionul, să vizităm obiectivele turistice propuse, să ne întâlnim cu toți oamenii pe care dorim să îi vedem și așa mai departe.

Sunt câteva idei de bază:

- Prioritizați – somnul nu e considerat o prioritate, de obicei, dar dacă sunteți după 30 de ore de nesomn, este foarte posibil să nu mai fiți productivi și să devină o prioritate. Așadar, prioritizați fără stereotipuri. Matricea Eisenhower este un instrument foarte bun, care vă ajută să prioritizați în funcție de urgență și importanță.

- Renunțați la multitasking – este dovedit deja că multitasking-ul scade productivitatea, întrucât sărim de la un lucru la altul, iar creierul nostru trebuie să se focuseze și defocuseze;

- Fiți realiști – nu vă imaginați că zi de zi veți reuși 8 ore de lucru intens. Este normal să aveți zile în care să vă mobilizați doar 3 ore pe zi și alte zile în care să lucrați 12 ore încontinuu. Profitați de perioadele productive și relaxați-vă în cele mai puțin productive;

- Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese – nici chiar așa, dar pauzele scurte și dese s-ar putea să vă ajute. Mulți specialiști recomandă, ca fiind optim, un flux de lucru o pauză de 5 minute, la fiecare 25 de muncă.

 

Vă las cu o prezentare care vă prezintă 26 de obiceiuri sănătoase de time management: 

Adriana Anchidin

Marketing Assistant

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Ultimele știri

Who's Online »

We have 1318 guests and no members online

Maguay © 2012.