New Year’s Resolutions

Rate this item
(0 votes)
New Year’s Resolutions http://voxxi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/12/to-do-resolution-new-year.jpg

Foarte mulți dintre noi ne setăm rezoluții de anul nou, mai în glumă, mai în serios, fără să vedem în acest lucru o oportunitate de învățare, de dezvoltare personală și profesională. Majoritatea rezoluțiilor sună aproximativ așa: anul acesta….„mă voi lăsa de fumat”, „voi face sport în mod regulat”, „voi duce un stil de viață sănătos, dar doar 12% sunt cei care întradevăr le respectă și îndeplinesc.

De fapt, dacă am transforma aceste rezoluții în obiective de învățare și am respecta câteva criterii atunci când le setăm, despre care vă voi povesti în continuare, am putea ca la finalul unui an să știm o limbă străină în plus, să știm să negociem mai bine, să avem mai mult succes atunci când vorbim în public și chiar să avem un stil de viață mai sănătos.

Care sunt criteriile despre care vă vorbeam?

 - Fiți realiști – poate că „voi duce un stil de viață sănătos” sună bine, dar dacă nu aveți încredere că puteți îndeplini acest obiectiv, vă veți sabota singuri. Așadar, alegeți ceva ce credeți că veți putea atinge și care este deopotrivă important pentru voi;
 - Fiți specifici – definiți exact unde vreți să ajungeți pentru a alege drumul către acel scop;
 - Setați-vă obiective intermediare (milestones) – nu veți putea atinge obiectivul deodată, fragmentați-l în bucăți mai mici;
 - Monitorizați și evaluați îndeplinirea obiectivului vostru pentru a putea observa în ce măsură vă îndreptați în direcția potrivită și faceți progrese;
 - Alocați-vă timp pentru a lucra pe obiectivul respectiv. Dacă vă gândiți că vă ocupați de el atunci când „aveți timp liber” sunt șanse foarte mari ca acest lucru să nu se întâmple. Trebuie să transformați o parte din timpul liber în timp pentru obiectiv, nu să îl lăsați în categoria„liber”.
 - Faceți primul pas – nu începeți întotdeauna de mâine, de luni, de săptămâna următoare. Faceți un prim pas, chiar dacă este sâmbătă seara.
 - Fiți consecvenți în acțiunile pe care le întreprindeți. Dacă vă propuneți să mergeți la sală, faceți acest lucru timp de 3 săptămâni și apoi vă decideți să vă premiați cu o pauză de o săptămână, nu veți reuși să vă îndepliniți obiectivul.

Luați-vă puțin timp pentru a reflecta asupra acestor criterii și încercați să vă aduceți rezoluțiile cu un pas mai aproape de îndeplinire.

Spor! J

Adriana Anchidin

Marketing Assistant

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Ultimele știri

Who's Online »

We have 1300 guests and no members online

Maguay © 2012.