Ce face un geek în Londra? Featured

Rate this item
(2 votes)

Londra este capitala lumii. Cunoscut ca cel mai important oraș al economiei mondiale, Londra este un oraș pe care un geek adevărat nu trebuie să ezite să îl viziteze. Echipat cu haine groase (iarna) și impermeabile (pe parcursul întregului an - am prins într-o singură zi de Martie doar... 37 de ploi!), o cameră foto și pantofi comozi, e rost de mers mult...

De curând, am dat o fugă, așa că vin cu următoarele recomandări pentru un geek adevărat:

#muzee

Notă: Accesul în muzeele londoneze este gratuit. Totuși, vi se va solicita o donație (dacă sunteți interesați).

 • Science Museum. De la 10 la 18.00, cu ușile deschide pentru public, de mai bine de 150 de ani. Aici puteți găsi chiar..de toate: de la momente marcante ale zborului în spațiu (costume, nava Appollo 10, tot felul de alte nave, primul ceas pe luna- Omega Moonwatch, detalieri ale misiunilor pe Lună, sateliți artificiali), la lucruri „lumești” (autovehicule vechi, modelul DNA al lui Crick și Watson, acceleratoare de particule, avioane din cele 2 războaie mondiale și teoreme matematic explicate, dar și muuulte altele). Muzeul cuprinde și o arie nouă (5 etaje!!) prin care își propune să explice modern lumea în care trăim (de la programe ca „Who am I?”, cu tot felul de jucării cu touch, la reprezentări concrete ale corpului uman).
 • Natural History Museum. Acest muzeu îți va lua „piuitul” încă din prima sală vizitată. Ce au în comun un astronaut, Meduza și o stalactită? Ei bine... veți afla vizitând acest muzeu. Veți putea urmări direct circuitul apei, veți putea simți un cutremur cu adevărat puternic din Japonia, materialul peșterilor, evoluția scoarței terestre, a speciilor, un impresionant schelet de dinozaur (și chiar o cameră întreagă dedicată dinozaurilor)...

In reading the rocks, we read the story of our restless planet. We come to understand its complex patters of interaction and the nature of change over deep geological time.

 • British Museum. Muzeul-casă a istoriei popoarelor lumii, merită să îi dedici o zi întreagă. Teaser: must see pisica mumificată :)
 • The Royal Obsevatory (Greenwich). Dacă vreți să vă setați ceasul ft corect, trebuie să-i faceți o vizită. Și mai pe scurt, cuvintele cheie aici sunt astronomia și navigația.
 • Museum of London. Pentru a înțelege acest oraș, trebuie să-i cunoști trecutul. Aruncă un ochi aici pentru a vedea o parte din colecțiile muzeului online.
 • National Portrait Gallery. Pentru că un tablou de Picasso nu trebuie ratat, faceți o oprire și aici (cu siguranță veți ajunge în Trafalgar Square). 
 • The Wellcome collection. Vă place să colecționați lucruri? Atunci NEAPĂRAT trebuie să ajungeți aici. Au peste 1500 de expoziții.
 • The Thames Barrier. Fiind un oraș ce s-a confruntat cu multe inundații, Astfel, englezii au construit acest baraj ce protejează orașul de fluxuri înalte și furtunile puternice. 

#roialitate

Nu trebuie să uităm de povestea bogată a acestui insule. Pe must-see listul nostru se regăsește Tower of London unde le puteți vedea pe toate: teroare, corbi, bijuterii și puteți asculta poveștile regale. Prețul unui bilet (cu donația inclusă) pentru un adult este de 20.9 lire.

#leasure

 • Gamerbase. Pentru sufletul unui gamer adevărat! Pentru un student, 4 ore vor costa 12 lire (sau 3 ore pentru aceeași bani, pentru non-studenți).
 • iPILOT. Ai vrut să conduci un avion? Acum poți să te bucuri de o simulare de zbor. Nu este deloc ieftin, dar dacă vrei să te răsfeți, pune de-o parte 65 de lire pentru această activitate.
 • Inamo. Un restaurant cucerit de tehnologie. Îți poți comanda mâncarea direct de pe mesele cu funcție touch, te poți ajuat de proiectul locației care-ți va arăta exact cum arată fiecare fel de mâncare (deci poți spune că te vei bucura de o farfurie „virtuală”). Masa techy îți va ține o companie plăcută până îți va fi servită mâncarea (au jocuri pe măsură) și îți poți configura traseul „pe mai departe”, folosind aplicațiile cu hărți instalate pe aceasta. Localul este în Soho, deci apuci să deguști și o zonă mai... controversată a Londrei.
 • - O bere se servește la GeekPub! Sau la oricare din multiplele pub-uri tradiționale.
 • - Dacă ai „drum” la Londra de revelion, poate te gândești să-l petreci la Fifty Five Bar
 • - Vreți să vedeți Comic books? Iată și câteva adrese:

Orbital Comics. 8 Great Newport Street, London, WC2H 7JA. 020 7240 0591 www.orbitalcomics.com

Forbidden Planet. 179 Shaftesbury Avenue, London, WC2H 8JR. 020 7420 3666 forbiddenplanet.com

Krypton Comics. 94 Blackhorse Lane, Walthamstow, London, E17 6AA. 020 8527 7558 www.kryptonkomics.com

 

Vă mai spunem și că Londra este un gigant wifi spot, dacă ai smartphone-ul cu tine, te poți conecta la Internet aproape de oriunde. Sunt totuși și locații care vor fi mai intruzive cu intimitatea ta: KFC te va întreba și de câte ori mănânci la ei pe săptămână și-ți va cere nelipsita adresa de e-mail.

Alte sfaturi:

 • ia-ți un Oyster Card. Este cea mai bună modalitate de a călători (în afară de sfântul mers pe jos). Tarifele sunt cam la... jumătate și poți folosi și metroul („mind the gap Please”) și bus-urile. Nu uita să o validezi la intrare și ieșire, altfel vei păți ca... mine și vei rămâne fără credit! 
 • toată lumea vorbește engleză. Deci have no fear, te vei descurca de minunte în acest oraș cosmopolit!

Iată și o colecție de poze realizate în această escapadă.

Voi ce recomandări mai aveți?

 

Last modified on Sunday, 16 December 2012 06:57
Andreea Paraschiv

Marketing Specialist

3 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Ultimele știri

Who's Online »

We have 1640 guests and no members online

Maguay © 2012.