Tuesday, 02 April 2013 14:36

26 Time Management hacks

Written by

Fie că ne dorim, fie că nu, toți practicăm time management. Unii dintre noi, îl practicăm cu brio, altora nu prea ne iese. De multe ori, considerăm că gestionarea timpului înseamnă îndeplinirea unor task-uri, iar de multe ori pierdem din vedere obiectivul cel mare. De asemenea, am văzut înrădăcinată convingerea că time managementul se practică numai în mediul profesional, dar consider că este important să ne gestionăm timpul și când mergem în vacanță, de exemplu: să prindem avionul, să vizităm obiectivele turistice propuse, să ne întâlnim cu toți oamenii pe care dorim să îi vedem și așa mai departe.

Sunt câteva idei de bază:

- Prioritizați – somnul nu e considerat o prioritate, de obicei, dar dacă sunteți după 30 de ore de nesomn, este foarte posibil să nu mai fiți productivi și să devină o prioritate. Așadar, prioritizați fără stereotipuri. Matricea Eisenhower este un instrument foarte bun, care vă ajută să prioritizați în funcție de urgență și importanță.

- Renunțați la multitasking – este dovedit deja că multitasking-ul scade productivitatea, întrucât sărim de la un lucru la altul, iar creierul nostru trebuie să se focuseze și defocuseze;

- Fiți realiști – nu vă imaginați că zi de zi veți reuși 8 ore de lucru intens. Este normal să aveți zile în care să vă mobilizați doar 3 ore pe zi și alte zile în care să lucrați 12 ore încontinuu. Profitați de perioadele productive și relaxați-vă în cele mai puțin productive;

- Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese – nici chiar așa, dar pauzele scurte și dese s-ar putea să vă ajute. Mulți specialiști recomandă, ca fiind optim, un flux de lucru o pauză de 5 minute, la fiecare 25 de muncă.

 

Vă las cu o prezentare care vă prezintă 26 de obiceiuri sănătoase de time management: 

Friday, 22 February 2013 15:29

Configurabil, customizabil, personalizat

Written by

Observam, zilele trecute, cum mediul de lucru are un impact foarte mare asupra persoanelor. Scriind articolul despre casa customizabilă, mi-a venit în minte o întâmplare pe care am vrut să v-o împărtășesc.

Eram într-un grup de prieteni, fiecare dintre noi lucrând în medii diferite. La un moment dat, o prietenă vroia să spună despre un exercițiu că se poate adapta nevoilor fiecărui participant. Nu găsea cuvântul, iar noi, săritori cum suntem, am zis să o ajutăm. Sar eu prima „configurabil!” (aud pe fundal – „uite IT-iștii”). A doua persoană care vine cu o sugestie spune „customizabil!” (pe fundal – „offf....corporatișii ăștia”). Urmează a treia sugestie: „personalizat!” (pe fundal: „a vorbit și HR-ul”).

Concluzie: chiar dacă nu vorbim numai în termeni specifici mediului în care activăm, totuși acesta își lasă amprenta, la nivel de nuanțe, asupra noastră.

Voi ce termeni geeky aveți, de care nu puteți să scăpați din vocabular?

Momentul a avut loc în cadrul unei discuții despre obiective și autonomia în învățare, alături de Horațiu, Bianca, Vio și Diana. Toți suntem studenți alternativi în CROS

Thursday, 14 February 2013 08:58

We know drama

Written by

Sigur ați văzut toți lansarea televiziunii TNT, în Belgia. Clipul a devenit viral având peste 42 de milioane de vizualizări:

 

 

Lansarea a demonstrat o combinație extraordinară de creativitate și curaj. Headline-ul a fost „TNT. We know drama” și pe bună dreptate.

Aaaand....they did it again! De data aceasta în Olanda, cu la fel de mult succes și dramatism:

 

 

Bonus - Uitându-mă la ele, mi-am adus aminte și de seria „Born to create drama”:

 

 

Dacă ar fi să lansați un gadget produs de voi, cum ar arăta lansarea ideală?

 

 

Friday, 08 February 2013 09:41

De vorbă cu... Victor Mihăilescu

Written by

Mândrie. Bucurie extremă. Astea sunt principalele două stări când mă gândesc la Victor Mihăilescu, colegul meu de bancă din generală. Victor s-a transformat, cu multă pasiune și răbdare, într-un inginer al sunetelor. Și-a creat propriul studio, lăudat pentru look, feel &sound de artiști naționali și internaționali. Are și o echipă frumoasă.

Victor Mihăilescu este un artist adevărat al secolului nostru, care îmbină arta cu tehnologia teribil de bine. Și ca să-i înțelegi povestea și să-l cunoaști mai bine, l-am invitat la o discuție.

 

Descrie-te în 5 cuvinte!

V.M.: creativ, meticulos, pasionat, incapatanat, geeky

 

Explică-ne și nouă: ce înseamnă muzica de calitate? Dă-ne un guideline în a înțelege muzica la fel ca un profesionist!

V.M.: Pentru mine, muzica de calitate este un rezultat al caracterului, experienței și a stării exprimate de compozitor. O piesă de calitate le înglobează pe toate.

 

Ce te-a facut să te apuci de mixing?

V.M: Aud deseori materiale profund dezechilibrate care nu au substanță, dar tehnic sunt excelente - însă acestea nu trec testul timpului.
În copilărie am avut norocul să dețin o librărie muzicală imensă. iar, în timp, am realizat că sunt anumite combinații care se potrivesc foarte bine și creează o poveste. Am fost atras de emoția și pericolul creării acestor mixuri în fața unui public. Tot bagajul muzical și abilitatea reasamblării lui sunt up for display în timpul mixului. Bineînțeles, mai avem și butoanele. Everybody loves buttons.

 

Care este cea mai populară melodie pe care ai creat-o?

V.M.: Cea mai populară melodie...dacă ar fi să mă uit pur și simplu la numărul de ascultări pe Soundcloud și Youtube, aceasta ar fi piesa lucrată cu trupa Cobzality http://www.youtube.com/watch?v=MkfE3ceEsX4. Din cele lucrate singur ar fi bootleg-ul lui Bruce Springsteen: https://soundcloud.com/victormmusic/bruce-springsteen-secret-garden-platonic-scale-bootleg
Cea mai cântată pe radio (Guerrilla) este aceasta compusă în cadrul Yoon: http://www.youtube.com/watch?v=8yi7QDjY474

 

Spune-ne 2 bad geeky habbits pe care le ai.

Gaming. E rău în funcție de cum privești lucrurile. Cu siguranță nu face bine la productivitate, însa este ocupația mea preferată atunci când vreau să ascult sau să studiez muzica altora. Mi se trage din copilărie.
Tech News. Sunt aproape la zi cu tot ce apare nou în materie de gadgets & technology. Partea rea e că știind toate astea, mi le cam și doresc și nu-i un hobby ieftin.

 

Android sau iOS. De ce?

Android pentru flexibilitate, iOS pentru productivitate. Le folosesc pe amândouă și fiecare își face treaba foarte bine.

 

Cea mai melodică melodie, după urechea ta de cunoscator este…

http://www.youtube.com/watch?v=M-Lr0igwLIY

 

Dă-ne un sfat pentru comunitatea noastra

Virtual sau nu, creați un gaming network, cu tot cu turnamente și premii. Găsiți și ajutați echipe de jucători profesioniști pentru export.

 

Mai multe despre Victor, puteți urmări pe Infinity Studio (& Facebook).

Page 1 of 9

Ultimele știri

Who's Online »

We have 1641 guests and no members online

Maguay © 2012.